De moeilijke bezonning in de oksel van de Kleine Kerkweg en Hoefijzerstraat vraagt een bijzondere woontypologie. Open ruimte wordt gecreëerd door het terugtrekken van de voorgevel. De vergroening van de publieke ruimte vanuit de private woningen is weinig evident. Ze wordt bekomen door drie belangrijke ingrepen: insnijden van de voorgevel, een transparant gevelconcept en dakterrassen. Het aantal wooneenheden wordt gereduceerd tot vier, zodat via de insnijdingen voldoende zijdelings licht kan binnentreden in de woningen en de insnijdingen eveneens als voortuin kunnen fungeren. Funties met de kleinste lichtbehoefte worden op het gelijkvloers geplaatst, leefruimtes op de bel-etage en de zoldervloer. Een dubbele ingang bezorgt de woningen een voor- en achterdeur en daarmee een enorme flexibiliteit. De gevel is het sluitstuk van het ontwerp. Hij coupeert het dak van de schuur en legt daardoor de logica ervan bloot. De gevel is een transparant systeem, een reusachtige houten rastering. Op de dakverdieping wordt de woning geconfronteerd met de anderssoortige logica van deze schuurkap. Elke woning krijgt door de specifieke dakvorm die hiervan het resultaat is, zijn eigen, bijzonder karakter. Wat ontstaat is een bijzondere schakeling die de generische typewoningen stuk voor stuk oplaadt.