De nieuwbouw rijwoning in houtskeletbouw wil een originele invulling geven aan het voorgekauwde profiel dat door stedenbouw wordt opgelegd. Jan is meubelmaker en Kaat fotografe; het huis is bijgevolg als een kast samengesteld uit een reeks specifieke, fotogenieke interieurs met een volledig verschillende maat en beleving. Het plan ontstaat door een driedeling van de kavel, zowel in de breedte als in de diepte. Deze opbouw wordt geïntroduceerd in de voorgevel, met links en rechts een identieke deur, waardoor zowel de inkom als de bergruimte op de straat kortsluiten en waartussen de keertrap ligt verscholen.
Het huis is opgebouwd uit kleine en grote vakken, waarbij een grote kamer telkens overeenkomt met de oppervlakte van drie kleine kamers. Op elke verdieping bevindt zich een grote ruimte, en deze neemt telkens de volledige breedte van de kavel in. Op het gelijkvloers is dit een leefruimte die verdiept zit tegenover de tuin. Op de eerste verdieping is dit de ouderlijke slaapkamer met een bovenlicht. Op de tweede verdieping is dit de fotostudio waarop de trap uitgeeft. Door een spel van opendraaiende luiken en niveauverschillen ontstaan ruimtes met telkens een volledig andere beleving.