In een driehoekig bouwblok in Schaarbeek ligt een groene oase. Als aanvulling op een bestaande Muziekacademie voorziet GO! twee nieuwe, overstaande volumes: een kleuterschool en een lagere school. De centrale tuin dient als bufferzone en als connectie tussen beide werelden.

De kwaliteit van het project ligt in combinatie van eenvoud en variatie. De klas is niet alleen de hoeksteen van de school maar ook letterlijk van de plannen. Voor de lagere school resulteert dit een type-plan met een centrale kruisvormige gang die telkens vier klassen ontsluit. In dit compacte kruis organiseren we alles wat de klassen ondersteunt: circulatie, technieken, bergingen en sanitair. Bovendien fungeert dit kruis ook als akoestische buffer tussen de klaslokalen. Op de onderste en bovenste laag overstijgen de ruimtes dit kruis.
Op het gelijkvloers vormt de polyvalente zaal en haar tribune de brug tussen de straat en de speelplaats. Op de bovenste verdieping eindigt het volume in een zolderklas met een atypisch uitgewerkt hellend dak. Deze uitzonderlijke zolderklas biedt de ruimte voor uitzonderlijke activiteiten of lessen.
De kleuterschool is het kleine broertje van de basisschool. Omdat plan en gevel op dezelfde leest geschoeid zijn – weliswaar in een kleiner formaat – is de relatie tussen beide gebouwen helder.