De realisatie van het woonproject met ondergrondse buurtparking kadert in een ruimere ontwikkelingsvisie van het stadsontwikkelingsproject Moorkensplein en omgeving. Naar aanleiding van de heraanleg van het plein wordt in de Mellaertstraat een ondergrondse buurtparking voorzien voor 40 wagens die het verdwijnen van de bovengrondse parkeerplaatsen op het plein moet compenseren. Omdat het perceel te smal blijkt voor een klassieke inrit met een hellingsbaan, wordt een compacte ondergrondse parking voorzien die ontsloten wordt door een centrale autolift. De oppervlakte boven die autolift en de trap die toegang geeft tot de buurtfietsenstalling wordt ingericht als verhoogd maaiveld, een stadsbalkon als stedelijk antwoord op het woonerf.
De 4 woningen worden ontsloten via dit centrale stadsbalkon en zijn opgevat als een reeks van vier rijwoningen waarbij twee woningen uit de rij zijn geschoven tot aan de achterbouwlijn. Hierdoor worden de rijwoningen omgetoverd tot driegevelwoningen rond een collectief terras. De opening in de gevelwand accentueert zowel het adres van de buurtparking (fietstrap en autolift) als de toegang tot de woningen.
Naast de private balkons die van het stadsbalkon een soort mini-theater maken, heeft iedere woning ook een achterdeur naar de collectieve tuin.