De nieuwe badinstallatie ligt als een rolkei in het zand. Ze wordt opgetrokken in baksteen om te weerstaan aan de natuurelementen. Baksteen is degelijk, slijtvast, waterbestendig, gemaakt voor de eeuwigheid. Er is geen beter bouwmateriaal denkbaar in deze agressieve omgeving.
De ellipsvorm van het gebouw lijkt het resultaat van het polijstwerk van zand en wind. De wandeling van dijk naar strand verloopt op die manier spontaan, in één vloeiende beweging langsheen de gevel van het strandgebouw. Een comfortabele trap maakt een elegante boog tussen dijk en strandcafé. Aan de andere zijde van het gebouw doet een gebogen luie hellingbaan hetzelfde. Het niveauverschil tussen strand en dijk wordt hier bijna ongemerkt overbrugd. Ook kleine kinderen, mindervaliden of ouderen van dagen bereiken zo op een vlotte manier op het strand.
Het hoogtepunt van het gebouw wordt gevormd door de belvedère op het dak. Drie meter boven het niveau van de dijk krijg je een uitzicht over de volledige kustlijn. Het is een mooie bekroning van een wandeling langs de dijk of het strand. Het zonneterras kan door de directe verbinding met het strand een duidelijke meerwaarde vormen voor de strandbar, wanneer daar een feest of een evenement doorgaat.