Woning KCG

verbouwing van een herenhuis - Gent

Het plaatselijke BPA voorziet in een bouwdiepte tot 12 meter achter de rooilijn. De woning wordt tot op die diepte gemaximaliseerd in een grote achterliggende serre die drie verdiepingen beslaat en als een tweede gevel gaat werken. De achterbouw is opgebouwd uit staalschrijnwerk met een heel aantal opengaande delen. Een aantal van de geveldelen is gesloten, andere zijn beglaasd, waardoor een filter wordt gecree╠łerd tussen woonhuis en tuin.
De tweede gevel maakt een upgrade van de oude woning naar een nieuwe veschijningsvorm waarin de moderne eisen van klimaatregeling en lichtcomfort een plaats vinden. De kortsluiting tussen gelijkvloers en de sous-sol/tuin wordt verzorgd door een simpele voortzetting van de traphal tot op de onderste bouwlaag.

opdrachtgever
Kris Casteleyn
ligging
Gent
datum
2004 - 2006
status
opgeleverd
oppervlakte
-
ontwerpteam

Havana i.s.m. Carl Bourgeois