Woning SMM

nieuwbouw van een paalwoning te Maaseik

Het contact met het maaiveld is in de woning minimaal gehouden.
De draagstructuur bestaat op de gelijkvloerse verdieping uit betonnen portieken, die een soort van overdekte speelplaats maken, als een uitbreiding van de tuin, en aan de voorkant als een overdekte parkeerplaats. Op die gelijkvloerse verdieping rust een houtskeletstructuur die de eigenlijke woning bevat: vier slaapkamers, een badkamer, een bureau, een keuken, een woonkamer. Een klassieke spouwmuur is hier dus evenmin aanwezig, of liever: er is een spouw voorzien die breed genoeg is om als terras of ‘uitloopplaats’ bij de slaapkamers dienst te doen.
De buitengevel is een diagonaal rooster van houten latten, die de zon filteren, maar die telkens voor de slaapkamervensters toch als een deur naar binnen kunnen draaien, en een anti- chambre afbakenen – net als, natuurlijk, een gat om door naar buiten of binnen te kijken.

opdrachtgever
confidentieel
ligging
Maaseik
datum
2005 - 2008
oppervlakte
-
ontwerpteam

Havana i.s.m. Carl Bourgeois