Kantoren LHL

verbouwing van een advocatenkantoor te Ledeberg

Een oud bankfiliaal op het gelijkvloers van een appartementsgebouw moest worden verbouwd tot advocatenkantoor.
De opdrachtgever verwachtte een adequate oplossing voor de gebrekkige lichtinval in de ruimte. Vier glazen binnenwanden evenwijdig met de gevels, en haaks op een ononderbroken muur van kasten, organiseren een open kantoor in een landschap van reflecterend glas. De wand met kasten en deuren is vervaardigd uit de zwarte platen waarmee gewoonlijk het interieur van vrachtwagens wordt bekleed. De laden en planken binnen in de kasten zijn in het rood geschilderd, als een opengesperde keel. Binnen een vast ritme geven de deuren uit op kleine ‘kleedhokjes’, die net voor de toegang tot de kantoren, refereren aan de metamorfose die advocaten doormaken als ze in het semi-publieke domein hun functie bekleden. In de kelder van de kantoorverdieping – tot voor kort waren hier de kluizen van een bankfiliaal ondergebracht – is een vergaderzaal ingericht. Een dubbelhoge vide leidt als een krater, tussen de kantoren door, naar een rechtopstaand raam in het licht hellende plafond.

opdrachtgever
Advocatenkantoor Haeseryn Ludo
ligging
Ledeberg
datum
2006 - 2007
status
opgeleverd
oppervlakte
-
ontwerpteam

Havana i.s.m. Carl Bourgeois