Kantoren AMON

inrichting van een headhunters kantoor - Sint-Denijs-Westrem

De klassieke vraag bij een kantoorinrichting is een open vloer creëren met voldoende licht en lucht voor alle gebruikers. Voor het headhunters bedrijf dat bij ons kwam aankloppen, kwam daar een belangrijke extra voorwaarde bij, met name de garantie op volledige discretie voor de door het bedrijf opgeroepen kandidaten. Vaak werken deze nog op een ander bedrijf terwijl ze appliceren of op gesprek worden gevraagd. Het resultaat is een interieur dat werkt als de coulissen van een theater.
De wachtruimte is de antichambre van dit interieur. Vanuit de wachtkamer komt men terecht in een lobbyruimte zonder natuurlijk licht, volledig afgeboord door een donkerkleurige, gekartelde wand. In de dwarswanden van deze begrenzing bevinden zich alle binnendeuren, dewelke uitgeven op de diverse units van het kantoor. Door de oriëntatie van de deuren haaks op de toegang blijven deze aanvankelijk uit het zicht van de bezoeker. Deze wordt door een gebruiker van het kantoor, voor wie de indeling geen geheimen heeft, begeleid naar één van de deurnissen die toegang geeft tot een gespreksruimte, een vergaderzaaltje of een kantoor.
Alle gebruiksruimtes zijn als een krans rond de centrale foyer geschikt, waardoor deze op de meest optimale manier van daglicht kunnen genieten. De centrale ruimte in kunstlicht dient als foyer, als presentatieruimte, als akoestische buffer, als allesverbindende hal.

opdrachtgever
AMON
ligging
Sint-Denijs-Westrem
datum
2011 - 2013
status
opgeleverd
oppervlakte
210 m²
ontwerpteam

Havana i.s.m. Carl Bourgeois