Woning JSS

verbouwing van een eengezinswoning - Sint-Amandsberg

Recht van antwoord op de sleutel-op-de-deur gekte die al meer dan twintig jaar de volledige private bouwmarkt beheerst! We kregen de fijne opdracht om een oude Bostoen-woning te verbouwen, een vreemdsoortige bungalow die zichzelf onder een zadeldak met volstrekt onbruikbare zolderruimte verbergt. Het gelijkvloers wordt opengetrokken in twee leefruimtes, de verdieping vormt de perfecte tegenzet door de opdeling ervan in een batterij slaapkamers.
De slaapkamers worden zo compact mogelijk gehouden, maar krijgen zuurstof door hun uitwerking tot in de nok. Tegenover elke kinderslaapkamer bevindt zich een nis in de gang, die elk kind afzonderlijk zich kan toeèˆigenen. De slaapkamers worden op die manier opgesneden in een intieme slaapcel vs. een opengewerkte annex.
De nachthal stopt bij de ouderlijke slaapkamer, die als een zolder onder de nok en het houten spant wordt uitgewerkt. Deze kamer is een huis op zichzelf, uitlopend op een Oregon houten kooi op het dak. Het geheel wordt uitgewerkt met een no-nonsense bekleding van donkere leien en een uiterst eenvoudige detaillering met standaard aansluitprofielen en hanggoten.

opdrachtgever
Bundervoet - Mertens
ligging
Sint-Amandsberg
datum
2013 - 2014
status
opgeleverd
oppervlakte
238 m2
ontwerpteam

Havana