Kinderdagverblijf Lacourt

nieuwbouw van een kinderopvang te Oostende

Het woonzorgcentrum Lacourt is een droog maar imposant gebouw met een uitgesproken architecturale identiteit rond een sobere tuin. Voor het beperkte programma van de kinderopvang hebben we gekozen voor een vrijstaand gebouw dat als een autonoom object in de tuin wordt ingeplant. Deze ingreep, in combinatie met de heraanleg van de tuin, zal ervoor zorgen dat de focus kan het complex verschuift naar het centrale park in plaats van het bestaande woonzorgcentrum.

Gei╠łnspireerd door het bestaande ontwerp van het terras en de tuin en door de constructie van de vliegtuigloodsen van ir. Alfred Hardy, heeft dit nieuwe gebouw een cirkelvormig plan met een functionele centrale kern en een polyvalente ring van gebruiksruimtes er rond.

Dit nieuwe volume staat in de tuin zoals een paviljoen in het park. De architectuur vormt een uitdrukking van het onafhankelijke en multifunctionele karakter ervan. Tijdens de schooluren of in de avond staat het paviljoen leeg en kan het voor verenigingen of activiteiten van het woonzorgcentrum worden ingezet. In het weekend kan het paviljoen dienst doen als een kiosk voor de parktuin.

opdrachtgever
stad Oostende
ligging
Oostende
datum
2013
status
wedstrijd - laureaat
oppervlakte
300 m2
ontwerpteam

Havana i.s.m. AIKO cvba (technieken en stabiliteit), Kris Coremans (omgevingsaanleg)